Teltmateriale: Polyester
Tidligere ble polyester bare brukt i billige telt og telt for camping med bil. Men nå har polyester hatt en stor utvikling, da det har vært forbedringer i høykvalitets-polyester. Spesielt på den lette siden av spekteret har det vært betydelig forbedringer av dens tidligere svake styrke/vekt-forhold. Polyester har flere fordeler som gjør det attraktivt for noen bruksområder. Noe som har ført til at bruken av det blir stadig mer utbredt.

Rivstyrke

Polyester har generelt lavere rivstyrke sammenlignet med tilsvarende materiale i nylon. For å oppnå sammenlignbar styrke med nylon, velges ofte å bruke tyngre og tykkere polyester. Nyere polyester-tekstiler har mye bedre styrke enn sine eldre motparter. De dukker også opp mer og mer i lette telt. Polyester har blitt svært populært i tarp og andre konstruksjoner hvor materiale ikke er under like mye stress som i tradisjonelle telt.
 

Stabilitet

Polyester har mye mindre stretch enn nylon. Så telt laget av polyester er stabile å sette opp på grunn av dette. Dette er spesielt sant i fuktige eller våte forhold, hvor nylons absorpsjon kan føre til et slappere telt som siger mer sammen og. Som igjen kan resultere i at det er vanskeligere å sette opp teltet.
 

UV-bestandighet

Det er generelt antatt at polyester er mer UV-bestandig enn nylon, men dette er ikke veldig godt dokumentert.
Stoff-tykkelse og farge spiller en stor rolle i å bestemme UV-bestandighet. Spesielt for lette stoffer, kan fargen og denieren på stoffet gjøre mer forskjell for stoffets langsiktige UV-bestandighet enn sammensetningen av fibrene.
Polyester er et populært stoff for seil og andre bruksområder der lav strekk er viktig. Selv om motstand mot UV-skade og lav vannabsorpsjon gjør det til et ønskelig materiale for bruk i telt. Har det ikke vært før nylig at lett polyester kan oppnå de høye kravene som stilles for lette telt.

Oppsummert

Oppsummert er nyere polyestermateriale et rimelig alternativ til ferske gramjegere. Du får et stabilt telt som holder fasongen, med tilstrekkelig rivstyrke. Det har en antatt bedre uv-bestandighet enn nylonmaterialer.

 

Anbefalte produkter

Se alle
Hyperlite Mountain Gear 4400 Windrider -  Hyperlite Mountain Gear 4400 Windrider -
Hyperlite Mountain Gear 4400 Windrider 70 Tursekk Small Unisex
+2
+1
Salgspris5.499,00 kr
På leverandørlager
Velg alternativer
Spar 26%
Backpackinglight Pakketilbud: Ultralett utstyrspakke -  Backpackinglight Pakketilbud: Ultralett utstyrspakke -
Fizan Pakketilbud: Ultralett utstyrspakke
Salgspris1.399,00 kr Ordinær pris1.896,00 kr
Utsolgt
Gossamer Gear The Two -  Gossamer Gear The Two -
Gossamer Gear The Two Tunneltelt 2-personer 3-sesongs
+1
Salgspris5.999,00 kr
På lager, 2 enheter
Se produkt
Anbefalt produkt
Enlightened Equipment Revelation -1 ℃ Quilt -  Enlightened Equipment Revelation -1 ℃ Quilt -
Enlightened Equipment Revelation Regular/Regular -1 ℃ Unisex Dunquilt
+2
+1
Salgspris4.249,00 kr
Bare 1 enhet igjen
Velg alternativer