Fordeler og ulemper med pyramidetelt -

Pyramidetelt er den enkleste teltformen som vanligvis består av en enkel stang sentrert i midten med en teltduk over som er festet i hjørnene/kantene. Stangen kan også skråstilles for å gi mer plass i senter av teltet. Selve toppen av duken er forsterket så ikke midtstangen kan punktere den. Det er også normalt med en luftventil knyttet til toppen av teltet for å frigjøre vanndamp og varmluft som kan forårsake intern kondens. Guylines og plugger spiller en stor rolle for å få pyramideteltet stabilt.

Midtstolpen er ofte tilleggsutstyr for et pyramidetelt, og de fleste telt med mindre kapasitet (1-3 personer) kan settes opp med en vandrestav istedenfor egen teltstang – dette gjelder spesielt for de ultralette teltene. Dersom vandrestaven din ikke er lang nok kan du, ved hjelp av stropper, feste to staver sammen.

De er usedvanlig vind- og værbestandig, de har en enkel topp og solide vegger. Dette gjør dem til et godt valg for overnatting i utsatte terreng som har naturlig vegetasjon som skjermer for vind. De bratte veggene på teltet gjør at snø ikke får feste og sklir av på vinterstid. 

Fordeler:

  • Veldig lett å sette opp
  • Moderne pyramidetelt kan være veldig lette
  • Stor takhøyde i senter av teltet
  • Veldig stabile i dårlig vær (dersom de er satt opp godt)

Ulemper:

  • Mangel på vertikale vegger gjør at det er manko på oppbevaringsplass innvendig. 
Tips&råd