Hvilket liggeunderlag er best i hengekøye?

Når du skal sove i hengekøye, kan valg av riktig liggeunderlag utgjøre hele forskjellen for å få en god natts søvn. Mens tradisjonelle liggeunderlag kan fungere bra for å sove i telt, har de ofte noen ulemper ved bruk i en hengekøye. Det mest komfortable og effektive alternativet for å sove i hengekøye er en underquilt. I denne artikkelen vil vi utforske hva en underquilt er og hvorfor det er den beste typen liggeunderlag for deg som skal sove i hengekøye.

Se alle våre liggeunderlag her

Hva er en underquilt?

En underquilt er en type liggeunderlag designet spesielt for hengekøye. Det er et isolert lag som henger under hengekøyen og gir isolasjon og varme nedenfra. I motsetning til tradisjonelle liggeunderlag, som kan bevege seg rundt i en hengekøye, er en underquilt designet for å holde seg sikkert på plass og gi jevn isolasjon gjennom hele natten.

Underquilter kommer i en rekke former og størrelser for å passe til forskjellige typer hengekøyer. De er vanligvis laget av lette og komprimerbare materialer som dun eller syntetisk isolasjon, og er tilgjengelige i forskjellige tykkelser og temperaturklassifiseringer.

Hvorfor underquilt er det beste liggeunderlaget for hengekøye

Det er flere grunner til at underquilt er den beste typen liggeunderlag for hengekøye:

 • Isolasjon: En underquilt gir overlegen isolasjon for hengekøye. Tradisjonelle liggeunderlag kan komprimeres under vekten din, noe som reduserer isolasjonsegenskapene. En underquilt henger imidlertid under hengekøyen, og gir jevn isolasjon gjennom hele natten. Det reduserer også mengden kald luft som kan sirkulere rundt kroppen din, slik at du holder deg varmere og mer komfortabel.
 • Komfort: Underquilt er designet for å passe til formen på en hengekøye, noe som gir optimal komfort og støtte. Tradisjonelle liggeunderlag kan bevege seg og skli rundt i en hengekøye, noe som kan føre til ubehag og en urolig natts søvn. Underquilt er derimot designet for å holde seg på plass, og gir et stabilt og komfortabelt liggeunderlag.
 • Vekt og størrelse: Underquilt er lette og komprimerbare, noe som gjør dem ideelle for hengekøyecamping. De tar mindre plass i ryggsekken enn tradisjonelle liggeunderlag av celleskum og er enkle å pakke og transportere. Dette er spesielt viktig for turgåere som trenger å bære med seg alt utstyret sitt på turer som går over flere dager.
 • Holdbarhet: Underquilt er slitesterke og holdbare, selv ved regelmessig bruk. De er designet for å tåle påkjenningene ved hengekøyecamping, inkludert eksponering for elementene og ulendt terreng. Dette gjør dem til en god investering for alle som planlegger å sove mye i hengekøye.

Hva er det beste alternativet til en underquilt?

Det beste alternativet til en underquilt for hengekøye er et liggeunderlag i lukket celleskum. Liggeunderlag i lukket celleskum vil i større grad kunne tilpasse seg formen på hengekøya og bevege seg mindre. Dermed slipper du å være redd for å dette av liggeunderlaget i løpet av natta.

All våre liggeunderlag i lukket celleskum finner du her

Hvordan velge en underquilt

Når du velger en underquilt for hengekøye, er det flere faktorer å vurdere:

 • Isolasjon: Isolasjonsegenskapene til underquilten er viktig for å holde deg varm og komfortabel hele natten. Dersom den har isolasjon av dun, er en høy FP (Fill Power) en fordel. Se etter en underquilt med en temperaturklassifisering som passer din brukTemperaturklassifiseringen er en viktig faktor, da den vil avgjøre den laveste temperaturen der underquilten kan brukes komfortabelt.
 • Størrelse og passform: Underquilter kommer i forskjellige størrelser og former for å passe til forskjellige typer hengekøyer. Sørg for å velge en underquilt som er kompatibel med hengekøyen din og gir full dekning under. Det er også viktig å vurdere lengden på underquilten, da den bør være lang nok til å dekke hele kroppen din.
 • Materiale: Materialet i underquilten er også en viktig faktor. Dunquilter er lette og komprimerbare, noe som gjør dem ideelle for fotturer. Syntetiske underquilter er mer holdbare og bedre egnet for våte forhold. Tenk også på ytterstoffet i underquilten. En høyere denier vil i de fleste tilfeller bety høyere slitestyrke, men også en tyngre quilt.
 • Vekt og pakkbarhet: Underquiltens vekt og pakkbarhet er viktig for de som skal gå langt. Se etter en underquilt som er lett og komprimerbar, slik at det er enkelt å pakke og transportere den.
 • Pris: Underquilter kan variere veldig i pris, med noen avanserte alternativer som koster mange tusen kroner. Tenk på budsjettet ditt når du velger en underquilt, men husk at en underquilt av god kvalitet er en verdifull investering som kan vare i mange år.

Vårt utvalg av underquilt finner du her

Konklusjon

Samlet sett er en underquilt den beste typen liggeunderlag for hengekøye. Det gir overlegen isolasjon, komfort og holdbarhet sammenlignet med tradisjonelle liggeunderlag. Når du velger en underquilt, bør du vurdere faktorer som isolasjon, størrelse og passform, materiale, vekt og pakkbarhet og pris. Med riktig underquilt kan du nyte en behagelig og avslappende natts søvn i hengekøyen din.

Se alle våre liggeunderlag for hengekøye her

Tips&råd

Anbefalte produkter

Se alle
Hyperlite Mountain Gear 4400 Windrider - Hyperlite Mountain Gear 4400 Windrider -
Hyperlite Mountain Gear 4400 Windrider 70 Tursekk Small Unisex
+2
+1
Salgspris5.499,00 kr
På leverandørlager
Velg alternativer
Spar 26%
Backpackinglight Pakketilbud: Ultralett utstyrspakke - Backpackinglight Pakketilbud: Ultralett utstyrspakke -
Fizan Pakketilbud: Ultralett utstyrspakke
Salgspris1.399,00 kr Ordinær pris1.896,00 kr
Utsolgt
Gossamer Gear The Two - Gossamer Gear The Two -
Gossamer Gear The Two Tunneltelt 2-personer 3-sesongs
+1
Salgspris5.999,00 kr
På lager, 2 enheter
Se produkt
Anbefalt produkt
Enlightened Equipment Revelation -1 ℃ Quilt - Enlightened Equipment Revelation -1 ℃ Quilt -
Enlightened Equipment Revelation Regular/Regular -1 ℃ Unisex Dunquilt
+2
+1
Salgspris4.249,00 kr
Bare 1 enhet igjen
Velg alternativer